APR 2021

ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Op stap na school!

Wil je met je leerlingen ook eens een voorstelling buiten het scholenaanbod bijwonen? Hier vind je een overzicht van de voorstellingen en lezingen voor scholen na de schooltijd.

De leerlingen van het secundair onderwijs of van een academie kunnen deze, door ons geselecteerde, voorstellingen bijwonen aan een extra voordelig leerlingentarief. Voorwaarden zijn dat de school deze voorstellingen actief promoot bij hun leerlingen, voor hen reserveert en dat de avond zelf begeleiding door leerkrachten wordt voorzien.

Er ligt één vrijkaart per tien aanwezige leerlingen klaar voor de leerkrachten. De overige leerkrachten of geïnteresseerden uit de school genieten van het leerlingentarief. Andere voorstellingen uit ons programma 2020-2021 kan je selecteren mits overleg met Veerle Boesmans. Voor deze voorstellingen geldt de vriendenprijs.

!! omwille van de steeds veranderende coronamaatregelingen bekijken we elke aanvraag voor elke voorstelling apart. Niets is dus definitief, maar mail gerust je interesse en dan bekijken we het. We hopen dat er tegen september 2020 terug versoepelingen van de maatregelingen zijn.

Praktisch: voor 25 augustus 2020 neem je x-aantal kaarten voor je geselecteerde voorstelling(en) in optie. Deze optie bezorg je voor woensdag 24 juni 2020 aan Veerle. Deze optie bekijken we binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelingen en in overleg met het gezelschap. We houden je hiervan op de hoogte.

Ten laatste eind september 2020 laat je weten hoeveel tickets je effectief wil. !!! Uitzonderlijk ontvang je dit najaar bij je bestelling geen betaaluitnodiging, maar een overzicht van je gerserveerde stoelen. 2 à 3 weken voor de start van de activiteit ontvang je een betaaluitnodiging, waarna je 5 werkdagen hebt om de betaling in orde te brengen. Je moet dit najaar dus uitzonderlijk niet meteen betalen na het ontvangen van je bestelling.

Meer info over de voorstellingen van het najaar vind je op deze website. De voorstellingen van voorjaar 2021 komen later op onze website. 


JONGERENVOORSTELLINGEN

granvat - Come on feet (dans, vanaf 14 jaar)
Do 22 oktober 2020 om 20 uur - € 13,50 

O.l.v. choreograaf Bui Ngoc Quan zoeken vijf dansers en muzikanten Bert en Stijn Cools (granvat) op scène de ontmoeting op tussen de urban clubcultuur en moderne dans. Ze presenteren footwork als dansstijl met live uitgevoerde clubmuziek.  

Theater FroeFroe - Odyssee ((figuren)theater, vanaf 12 jaar)
Ma 23 november 2020 om 20 uur - € 8,50

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die te lang wachten op zijn thuiskomst na de oorlog in Troje. Een theatertekst van Michael De Cock, gebracht door poppenspelers, dansers en een muzikante.

BRONKS - Geef mijn hand terug (theater, vanaf 12 jaar)
Za 2 januari 2021 om 19.30 uur - € 8,50

‘Geef mijn hand terug’ is een gesprek tussen twee vrienden over een ongeneeslijke ziekte, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien.
Zonder taboes en vol humor. 

BERLIN - True Copy
Ma 8 februari 2021 om 20 uur - € 8,50

Meer dan twintig jaar lichtte meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld op. Picasso en Appel schreven nietsvermoedend echtheidscertificaten bij werk dat hij had geschilderd. In ‘True Copy’ duikt BERLIN in zijn intrigerende leven. 

hetpaleis - Wat is de Wat (theater, vanaf 14 jaar)
Ma 8 maart 2021 om 20 uur - € 8,50
 
Het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.


CABARET / MUZIEKTHEATER 

Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam, Serge Feys - Vriend of vijand (i.s.m. 11.11.11. Heist en WIZ)
Do 8 oktober 2020 om 20 uur - € 10,50

Een beklijvende voorstelling met muziek van Bram Vermeulen gebracht door Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam en Serge Feys. Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx verweeft zijn persoonlijke oorlogservaringen en unieke beelden tussen de songs door.

Senne Guns - Opus III 
Za 7 november 2020 om 20 uur (Parochiezaal Wiekevorst) - € 8

In zijn cabaretdebuut vertelt pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen en filosofeert hij grote dromen. Volgens de jury van het Leids cabaretfestival heeft hij een briljante timing, minutieus geplaatste grappen en een aanstekelijke mimiek.

Grof Geschud - Lijmen 
Do 28 januari 2021 om 20.30 uur - € 8

Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich in een hoog tempo aandienen. Een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden.

LOD Muziektheater & Josse De Pauw - A concert called landscape   
Vr 26 maart 2021 om 20.30 uur - € 10

Na het succes van ‘An old monk’ gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.


CIRCUS

Familiar Faces - Surface 
Ma 2 november 2020 om 19 uur - € 11

In ‘Surface’ gaat Familiar Faces op verkenning naar de grenzen van het onbedwingbare. Water sijpelt langzaam binnen, soms voorzichtig dan weer roekeloos springen ze om met deze bron. Al doende wordt op zoek gegaan naar een balans tussen controle en overgave.

There There Company - Carrying my father 
Za 20 februari 2021 om 20 uur - € 11

‘Carrying my father’ is een fysieke, acrobatische voorstelling over dragen en gedragen worden. Over vasthouden en loslaten. Over kracht en rivaliteit. Op scène staan vier circusartiesten met hun vader. Centraal staat het besef: zoals de vader de zoon droeg, zo zal de zoon ooit de vader dragen.  

Les Rois Vagabonds - Concerto pour deux clowns 
Do 18 maart 2021 om 20 uur - € 11

Laat je niet in het ootje nemen. Deze clowns met rode neus, schmink en extravagante kostuums zijn niet van gisteren. Het zijn top mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze je van het ene lachsalvo naar het andere.

Machine de Cirque - La Galerie 
Do 29 april 2021 om 20 uur - € 15,50 

Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-instrumentalist je mee naar de rafelranden van de kunst. Laat je meeslepen!


DANS

granvat - Come on Feet 
Do 22 oktober 2020 om 20 uur - € 13,50

O.l.v. choreograaf Bui Ngoc Quan zoeken vijf dansers en muzikanten Bert en Stijn Cools (granvat) op scène de ontmoeting op tussen de urban clubcultuur en moderne dans. Ze presenteren footwork als dansstijl met live uitgevoerde clubmuziek.  

Ultima Vez - Traces 
Do 12 november 2020 om 20 uur - € 15,50

Met ‘Traces’ volgt Wim Vandekeybus de sporen die hij heeft getrokken. Hij kijkt terug naar de intuïties van waaruit zijn zoektocht begon. Naar het drama van driften en instincten. Naar het spel van energieën en intensiteiten.
Inleiding door Katie Verstockt om 19.15 uur.


HUMOR

Bart Cannaerts - We moeten nog eens afspreken 
Za 10 oktober 2020 om 20 uur - € 16

Na een break van vijf jaar is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. En daar gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn.

Kamagurka - De grenzen van de ernst
Di 17 november om 20 uur - € 10

Al te vaak wordt er geopperd dat er grenzen zijn aan de humor. In deze show zet Kama die redenering voor paal door te stellen dat er vooral grenzen zijn aan de ernst.

Denis Nowé - Poëten minder maar drinken meer
Vr 4 december 2020 om 20 uur - € 10

In zijn vijfde dichtbundel ‘Poëten minder maar drinken meer’ brengt Denis Nowé humor aan sneltreinvaart. Zij die bij een van zijn twee vorige passages in Heist-op-den-Berg aanwezig waren weten het al: Denis Nowé is hilarisch!

William Boeva - B30VA 
Vr 18 december 2020 om 20 uur - € 12,50

William Boeva is dertig geworden. Dertig. Is zijn leven nu voorbij? Of stelt hij zich aan en moet alles nog beginnen? William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij. Het is tijd om afscheid te nemen van de oude Boeva …

Begijn Le Bleu - Toch bedankt
Di 5 januari 2021 om 20 uur - € 10,50

Begijn werd bekend door het televisieprogramma ‘Foute Vrienden’, maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen. Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.

Bert Gabriëls - Eindejaarsconference 2020 
Do 7 januari 2021 om 20 uur - € 10,50

Na het succes van de ‘Eindejaars 2019’ gaat Bert Gabriëls verder op het elan met een nieuwe eindejaarsconference, nog slimmer, grappiger en scherper dan de vorige. Eén ding staat vast, je krijgt een volledig jaaroverzicht samengebald in een avondvullende lachsessie.

Lieven Scheire - Artificiële intelligentie 
Vr 5 maart 2021 om 20 uur (Theatershow) - € 16

In deze theatershow laat Lieven Scheire je op een entertainende en luchtige manier kennis maken met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer en beschermengel: Artificiële Intelligentie.

Adriaan Van den Hoof - ’t Zal schoon zijn als het af is 
Vr 12 en za 13 maart 2021 om 20 uur - € 16

In ‘’t Zal schoon zijn als het af is’ grasduint Adriaan door zijn verzameld werk, op zoek naar nieuwe betekenis en heldere inzichten - én die aanstekelijke lachkrampen die we na al die jaren van hem gewend zijn.

Xander De Rycke - Bekend & Bescheiden 
Vr 11 juni 2021 om 20 uur - € 18,50 
                        
Het is bijna drie jaar geleden dat Xander De Rycke langs kwam: tijd om nog eens af te spreken en bij te praten. Natuurlijk mag je je vrienden uitnodigen! Hij heeft alvast een leuk zaaltje gereserveerd. Iets intiem en bescheiden. Je kent hem.


JAZZ

Tripod - A Parker Tribute (Remembering Juul)
Zo 31 oktober 2020 om 20 uur - € 10

Het is 100 jaar geleden dat jazzsaxofonist en componist Charlie Parker het levenslicht zag. Omdat de muziek van Parker Juul Anthonissen zo begeesterde dat hij besliste met een eigen club te beginnen, wordt dit herdenkingsconcert aan hem gewijd. Frank Vaganée, Hendrik Braeckman en Jos Machtel wekken in dit concert de geest van dit icoon van de bebop terug tot leven.
Inleiding door Joris Preckler om 19.15 uur

Yazz Ahmed 
Do 14 januari 2021 om 20 uur - € 15

Samen met muzikanten Kamasi Washington, Yussef Kamaal en Christian Scott staat de Brits-Bahreinse Yazz Ahmed in de voorlinie van de hedendaagse jazz. Haar muziek wordt omschreven als “bedwelmende en psychedelische Arabische jazz”, met mysterieuze melodieën.

The Great Belgian Songbook 
Do 25 februari 2021 om 20 uur  - € 12,50

‘The Great Belgian Songbook’ is een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

LOD Muziektheater & Josse De Pauw - A concert called landscape   
Vrij 26 maart 2021 om 20.30 uur - € 10

Na het succes van ‘An old monk’ gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.


KLASSIEKE MUZIEK

DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant - Così
Wo 23 september 2020 om 20.30 uur - € 9

Men gaat aan de slag met de opera ‘Così fan tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart en Lorenzo Da Ponte. Clara Cleymans schittert in één van de hoofdrollen in dit hedendaagse muziektheater!

Festival van Vlaanderen: Musica Divina - Raquel Andueza en La Galanía - Het zachte gefluister 
Vr 2 oktober 2020 om 20 uur (Kerk Heist-Station) - € 10

Samen met haar ensemble La Galanía brengt de Spaanse stersopraan Raquel Andueza een meer dan teder concert omtrent de puurste ziel van allemaal, die van baby Jezus. Op het programma staan zowel Spaanse tonadas als bedwelmende Italiaanse slaapliedjes.

Jan Decleir, Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor - Landru
Za 3 oktober 2020 om 20 uur - € 10

Een spannend portet van een gruwelijke grappenmaker. In dit theaterconcert wordt immers de bekende seriemoordenaar Henri Désiré Landru opgevoerd. De enige getuigen van zijn gruweldaden is Landru zelf, maar hij lost geen woord en weerlegt, vaak op geestige wijze, iedere beschuldiging. Zijn proces had soms meer weg van een komedie!

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Kristiina Poska - Beethoven 7   
Za 17 oktober 2020 om 20 uur - € 15

Dansende levenslust en ritmische bravoure – dat is de ‘Zevende Symfonie’ van Beethoven. Chef-dirigent Kristiina Poska trapt er haar avontuurlijke Beethoven-parcours mee op gang! 

Wim Mertens Trio - 40 jaar Wim Mertens
Za 12 december 2020 om 20 uur - € 15

In 2020 is het exact veertig jaar geleden zijn dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. Veertig jaar Wim Mertens, dat wil hij ook in Zwaneberg vieren!

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Kristiina Poska - Mozart in Praag
Vr 8 januari 2021 om 20 uur - € 15

Mozart was verzot op Praag en Praag op Mozart. Voor zijn ‘Symfonie nr. 38’, de ‘Praagse’, kroop hij dieper in zijn pen dan ooit. Ook in zijn ‘Vijfde Vioolconcerto’ weerklinkt zijn onbeschroomde talent dankzij solist Josef Špaček.

Stijn Kolacny - Klassiek revisited
Do 4 februari 2021 om 20 uur - € 9

Stijn Kolacny is de dirigent van het meisjeskoor Scala, maar ook pianist. Bij dit concert gaat hij op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021, met herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi door Max Richter. 

BL!NDMAN [sax] - WATER & FIRE / Handel revisited 
Za 27 februari 2021 om 20 uur (Kerk Heist-Goor) - € 9

BL!NDMAN [sax] brengt twee iconische werken van Händel: de ‘Water Music suite’ en ‘Music for the Royal Fireworks’, voor saxofoonkwintet en groot orgel.

DESCHONECOMPANIE/Muziektheater Transparant - Le nozze
Za 20 maart 2021 om 20 uur - € 9

Na ‘Don Juan’ en ‘Così’ brengt DESCHONECOMPANIE met ‘Le Nozze’ het derde deel van hun versie van de bekende trilogie van Da Ponte en Mozart. Drie muzikanten en drie acteurs spelen alle elf personages uit de ‘Bruiloft van Figaro’.


LEZING

Lezing Street Art
Wo 19 september 2020 om 19 uur - gratis

Wat verstaan we nu onder street art? Vaak misbegrepen als het mooiere neefje van graffiti of dat ding dat Banksy doet, is street art de afgelopen tien jaar door historici, critici, collectioneurs en academici uitgebreid geanalyseerd. Geen academische feiten in deze lezing maar een goed beeld van de relevante geschiedenis, de artiesten en de verschillende stijlen. Je krijgt een antwoord op de vraag: wat is street art, gisteren, vandaag en morgen?

Joris Preckler - Now’s the Time: Charlie Parker 100th Birthday Celebration!
Wo 14 oktober 2020 om 19.30 uur - € 5

Charlie Parker was een van de grondleggers van de bebop. Tot vandaag zindert en klinkt zijn muzikale geestdrift door. In de lezing is er ook aandacht voor de sociaal-politieke context van het naoorlogse Amerika en wandelen we muzikaal door het New York van de jaren vijftig en zestig.

Piet De Pessemier - Neil Young 75   
Di 10 november 2020 om 20 uur - € 5
 
! Combiticket met concert LeNoise op do 12 november 2020 - € 12 
Piet De Pessemier is een grote Neil Young-liefhebber. Hij reist doorheen Neil Youngs leven met anekdotes die Neil Young zo specifiek maken als mens en muzikant.


POP / ROCK

LeNoise - Neil Young 75
Do 12 november 2020 om 20.30 uur - € 10 

! Combiticket met lezing Piet De Pessemier op di 10 november 2020 - € 12
LeNoise brengt het beste van Neil Young & Crazy Horse. Op 12 november 2020 – exact op de 75ste verjaardag van Neil Young – komt dit Hasseltse viertal samen met enkele muzikale vrienden feestvieren in Cultuurcentrum Zwaneberg.

Nirvana MTV Unplugged
Vr 5 februari om 20.30 uur - € 10

De iconische akoestische ‘MTV Unplugged’ sessie van Nirvana in ’93. 27 jaar na de release vatten enkele muzikanten het idee op om deze plaat integraal te brengen. Ze brengen het album puur en ontwapenend.

Bart Peeters & De Ideale Mannen 
Wo 24, vr 26 en za 27 maart om 20 uur - € 20

U kan zich zoals steeds verwachten aan een mix van folk, wereldmuziek, een beetje hip-hop en een vleugje jazz. Het repertoire wordt gekozen uit de laatste plaat, maar ook bekende oudere nummers komen aan bod.

Herman Van Veen - 75
Za 3 april 2021 om 20 uur - € 20

In het voorjaar van 2021 gaat Herman Van Veen weer op pad in Vlaanderen. Hij viert er samen met zijn gezelschap de jaren met een feestelijke concerttournee.

Scala - 25
Do 8 en vr 9 april 2021 om 20 uur - € 24

Scala bestaat 25 jaar! Het begon in 1996 met een voorzichtige, eerste repetitie in Aarschot. Een kwarteeuw later is Scala uitgegroeid tot een vaste waarde op internationale podia, wereldwijd bekend omwille van haar eigenzinnige muziek en bijzondere liveshows.

Milow - Unplugged Tour 2021
Za 22 mei 2021 om 20 uur - € 20

In 2021 keert Milow, vijftien jaar na de release van zijn debuutalbum ‘The Bigger Picture’, terug naar zijn muzikale roots met een intieme akoestische tour.


THEATER

Jan Decleir, Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor - Landru
Za 3 oktober 2020 om 20 uur - € 10

Een spannend portet van een gruwelijke grappenmaker. In dit theaterconcert wordt immers de bekende seriemoordenaar Henri Désiré Landru opgevoerd. De enige getuigen van zijn gruweldaden is Landru zelf, maar hij lost geen woord en weerlegt, vaak op geestige wijze, iedere beschuldiging. Zijn proces had soms meer weg van een komedie!

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe/Rataplan - Een Jihad van Liefde
Di 6 oktober 2020 om 20.30 uur - € 8,50

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen in ‘De Afspraak’ en ‘De Wereld Draait Door’. De lezers van ‘Een Jihad van Liefde’, opgetekend door David Van Reybrouck en ondertussen uitgegeven in het Duits, Engels en Frans, raakten nog meer ontroerd. De theaterbewerking zal dat niet minder doen. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.

Tom Ternest & Gytha Parmentier - Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)
Do 5 november 2020 om 20 uur - € 8,50

Prachtige theatertekst op basis van 28 (Zoom)gesprekken.
Magne van den Berg schreef de tekst op basis van achtentwintig gesprekken tussen een dochter en vader, na de dood van diens vrouw, haar moeder. Op het podium zien we vader en dochter die, wegens omstandigheden, via de laptop hun zoekende en intieme gesprekken aangaan. Hun zoomsessies worden live geprojecteerd boven het podium, waardoor de bezoeker getuige is van de kleinste emotie.

De voorstelling wordt gespeeld voor een live publiek in de zaal, terwijl er tegelijk 95 mensen van thuis de Zoomsessies ook live mee volgen die worden gestreamd. Je kan kiezen op welke manier jij dit meeslepende verhaal wil bijwonen.

Skagen - Whatchapp#2: Emmi & Leo Live
Vanaf wo 18 november 2020 - € 12,50 - Combiticket WhatchApp#1 & 2 € 20

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling #1: ‘Emmi & Leo’. Meer dan 10.000 mensen volgden Emmi & Leo in hun WhatsApp knipperlichtrelatie. In dit unieke format van theater wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Het blijkt een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen. ‘WatchApp #2’ gaat nu een stap verder. In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. 

TIP Op woensdag 7 oktober 2020 start de oorspronkelijke reeks nog één keer opnieuw zodat iedereen mee is (niet vereist om te kunnen volgen, wel leuk!). We werken met een voordelig ticket voor WatchApp#1 en WatchApp#2.

Peter De Graef - Henry
Wo 18 november 2020 om 20.30 uur - € 8,50

Peter De Graef herneemt zijn succesvolle monoloog ‘Henry’ uit 1997. Onnavolgbaar verweeft hij de meest onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.

Theater FroeFroe - Odyssee ((figuren)theater, vanaf 12 jaar)
Ma 23 november 2020 om 20 uur - € 8,50

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die te lang wachten op zijn thuiskomst na de oorlog in Troje. Een theatertekst van Michael De Cock, gebracht door poppenspelers, dansers en een muzikante.

BRONKS - Geef mijn hand terug (theater, vanaf 12 jaar)
Za 2 januari 2021 om 19.30 uur - € 8,50

‘Geef mijn hand terug’ is een gesprek tussen twee vrienden over een ongeneeslijke ziekte, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien.
Zonder taboes en vol humor. 

Thomas Janssens/Geert Van Rampelberg - De reuzendoder van Ernest Hemingway 
Za 23 januari 2021 om 20 uur - € 10

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs, zoals Clara Cleymans en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van de morbide alcoholverslaving van Hemingway, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Toneelgroep Maastricht - Macbeth
Di 23 februari 2021 om 20 uur - € 10

Na eerdere bewerkingen van Shakespeares ‘Othello’ en ‘King Lear’, en na het succesvolle ‘La Superba’ (Leonard Ilja Pfeiffer) maakt Toneelgroep Maastricht opnieuw een Shakespeare met een straffe cast van o.a. Dirk Roofthooft en Angela Schijf.
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur. 

BERLIN - True Copy
Ma 8 februari 2021 om 20 uur - € 8,50

Meer dan twintig jaar lichtte meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld op. Picasso en Appel schreven nietsvermoedend echtheidscertificaten bij werk dat hij had geschilderd. In ‘True Copy’ duikt BERLIN in zijn intrigerende leven. 

Toneelhuis / Timeau De Keyser & Tibaldus - Gekken en Specialisten (Madmen and Specialists)
Za 13 februari 2021 om 20.30 uur - € 8,50

Madmen and Specialists is geschreven door de Nigeriaanse Nobelprijswinnaar Wole Soyinka en speelt zich af in het huis van Bero, een chirurg die terugkomt uit oorlogsgebied. In de kelder houdt hij zijn vader gevangen. Een confrontatie tussen vader en zoon met dodelijke afloop!
 
hetpaleis - Wat is de Wat (theater, vanaf 14 jaar)
Ma 8 maart 2021 om 20 uur - € 8,50 

Het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.

SKaGeN - Het Gezin Van Paemel: de solo
Vr 19 maart 2021 om 20 uur - € 10
SKaGeN vertaalt deze parel uit de Vlaamse literatuur naar het Vlaanderen van vandaag. . Heel minutieus doorspitte Valentijn Dhaenens de tekst van ‘Het gezin Van Paemel’. Hij vond een manier om alle 13 personages zélf op scène te brengen. Denk hierbij niet aan een sobere, uitgepuurde monoloog, maar aan een technisch huzarenstuk. Zoals bij ‘DeKleineOorlog’ zal Valentijn op scène staan temidden videoversies van zichzelf. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage, omringd door zijn digitale antagonisten.

LOD Muziektheater & Josse De Pauw - A concert called landscape   
Vr 26 maart 2021 om 20.30 uur - € 10

Na het succes van ‘An old monk’ gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.

Johan Heldenberg - MARX
Za 10 april om 20 uur - € 8,50

“Filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt er nu op aan haar ook te veranderen!” In ‘MARX’ kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? Waarin heeft hij gelijk gekregen? 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur.

Muziektheater De Kolonie - In topform!
Vr 16 april 2021 om 20 uur - € 10

Geniet van drie casanova’s die je confronteren met hun blote ziel, naakte innerlijk en lillend bloedend vlees: potsenmaker Warre Borgmans en klanktovenaars Bo Spaenc en Gwen Cresens.
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur.

Martha!tentatief - De Meisje
Do 29 april 2021 om 20.30 uur - € 8,50

In deze intense en aangrijpende voorstelling vertelt Jaouad Alloul hoe hij zich verscheurd voelde als jonge moslim. Als kind wilde hij het liefst van al een meisje zijn en werd hij verliefd op jongens.


WERELDMUZIEK

Bombino - Acoustic Desert Night 
Zo 8 november om 20 uur - € 10

Bombino combineert op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. Het resultaat is een combi van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk.

Troissoeur - Trah Njim 2020 
Vr 27 november om 20 uur - € 9

Troissoeur stond bekend als een eigenzinnige, expressieve, anarchistische en theatrale elektro- akoestische band met een ijzersterke live reputatie. Na dertien jaar hebben ze terug zin om samen op het podium te staan.

April Verch Band - Toernee Mondial on Stage 2021
Vr 12 februari om 20.30 uur - € 9

April Verch toert over de hele wereld om haar twaalfde album ‘Once A Day’ te promoten. Gebruik makend van haar delicate stem, haar energiek voetenwerk en verbluffend vioolspel brengt ze samen met haar band een frisse en pittige benadering van diepe Noord-Amerikaanse tradities.

L’Alba - À principiu 
Zo  21 maart om 20 uur (Kerk Zonderschot) - € 9

Zes zangers/muzikanten die het authentieke Corsica alle eer aandoen: dat is de toverformule van L’Alba. Met respect voor hun muzikale tradities, verbluffen ze met eigen hedendaagse composities. Van bij de eerste noten vinden hun betoverende stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.

Broes en Snaarmaarwaar - Flemish Folk Caravan 
Do 22 april om 20 uur - € 9

In de Flemish Folk Caravan laten Broes en Snaarmaarwaar, twee aanstormende groepen, hun kijk op traditionele muziek van bij ons op je los. Ze hebben een verschillend repertoire maar eenzelfde drijfveer: Vlaamse folk op de wereldkaart zetten met hun eigen sound.

Canzoniere Grecanico Salentino - Meridiana 
Do 13 mei om 20 uur - € 10

Canzoniere Grecanico Salentino brengt op z’n nieuwe cd ‘Canzoniere’ een nieuwe boeiende songbook met liederen over de belangrijkste momenten uit het leven van de mens; geboorte, leven, dood, liefde. Pizzica ontmoet de wereld met kracht en volwassenheid.

Ladysmith Black Mambazo
Za 12 juni om 20 uur - € 12

Ladysmith Black Mambazo kreeg eind jaren 80 wereldwijd erkenning toen Paul Simon enkele nummers met hen opnam voor het wereldberoemde album ‘Graceland’. Waar het mannenkoor ook komt, hun vrolijke vocale harmonieën en herkenbare danspasjes verspreiden liefde, vrede en harmonie