schoolvoorstelling FILM

Sweat

Pools gesproken / Nederlands ondertiteld

5e, 6e en 7e jaar

Sylwia is een fitnesscoach die op sociale media duizenden volgers inspireert met haar positieve imago. Maar wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Intussen ontpopt een van haar fanatieke volgers zich tot een echte stalker.
Een eigentijds verhaal over eenzaamheid in tijden van sociale media. Sylwia heeft honderdduizenden volgers, een prachtig appartement en een hondje. Haar leven draait om work-outs en posts. Voor oprechte intimiteit is er geen plaats; de fans en sponsors gunnen haar geen ademruimte. De film is even energiek als een work-out clip. De dynamische camera zit Sylwia dicht op de huid, zodat er door de barstjes in haar vlekkeloze masker stilaan een mens zichtbaar wordt.

‘Sweat’ is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijdperk waarin sociale media overheersen. Het drama van regisseur Magnus von Horn (‘The Here After’) werd in 2020 geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op IFFR.

Regie: Magnus von Horn
Met: Magdalena Koleśnik, Julian Świeżewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski
Polen - 2020