THEATER

AFGELAST | Toneelgroep Maastricht

De oude man en de zee

Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht spelen Dirk Roofthooft en Caro Derkx de hoofdrollen in de voorstelling ‘De oude man en de zee’. Een nieuwe theatertekst over een oude man en een jonge vrouw die het gevoel hebben dat ze de ander beter begrijpen dan dat ze zichzelf begrijpen. Met of zonder woorden.

In ‘De oude man en de zee’ volgen we de oude man en de jonge vrouw in hun overpeinzingen over man en vrouw zijn en over het leven. Waar hij veel woorden nodig heeft, wikt en weegt, luistert zij en vinden de twee elkaar uiteindelijk in hun verbeelding. Hij glimlacht en weet maar al te goed dat hij met al zijn woorden nooit zou geraken waar zij zonder woorden danst.

“Stilte. Ze zei niets. Absolute stilte.
‘Als ze mij nu gaat vragen, wat ik daarmee bedoel, dan ga ik het niet kunnen uitleggen’, vreesde de oude man in lichte paniek.
Maar ze vroeg niets, ze had hem begrepen.”

In 2018 speelde Roofthooft en Derkx samen bij Toneelgroep Maastricht in ‘King Lear’, een regie van artistiek leider Servé Hermans. Roofthooft is een gevierd Vlaamse acteur die werkte bij diverse Vlaamse en internationale gezelschappen en regisseurs. Als tv-acteur is hij bekend van rollen in o.a. ‘Clan’, ‘Zuidflank’ en ‘Terug naar Oosterdonk’. Roofthooft won verschillende film- en toneelprijzen, zowel in binnen- als buitenland. Derkx studeerde in 2019 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde zij bij Toneelgroep Maastricht en maakte ze de goed ontvangen solovoorstelling ‘Me, Myself and Sir Roger Scruton’. In 2019 won ze de Hustinx Stimuleringsprijs en Het Debuut. Bij Frascati Producties gaat ze de komende jaren eigen werk verder ontwikkelen. Sinds 2020 is ze aangesloten bij het ensemble Theater Antwerpen.

Van en met Dirk Roofthooft en Caro Derkx.

 • ZA 22/05/2021 - 20:00 AFGELAST
 • Basis € 16
  Vriend € 12,50
  VTK € 3,20
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur.

 •