MUZIEK

Arno

Santeboutique

Artiesten die hun zeventigste verjaardag vieren doen dat meestal door gezapig achterom te kijken. Mijmeren over wat voorgoed voorbij is. Maar Arno is geen doorsnee artiest. Bovendien heeft hij een hekel aan nostalgie. En dus bracht hij vorig jaar gewoon een nieuwe cd uit. Noem hem geen icoon op rust. Arno is springlevend, en houdt zich alleen met het hier en nu bezig. Trends? Hypes? Dat interesseert hem niet. Logisch, ook: hij heeft ze intussen allemaal overleefd.

‘Santeboutique’ (vrij vertaald: een verzameling met alles erop en eraan) dekt de lading helemaal. Door zijn veelzijdigheid, uiteraard. Want er is niemand die blues, chanson, rock en funk op zo’n unieke manier met elkaar versmelt. En toch slaagt Arno er nog steeds in te verrassen. Die stem blijft uiteraard herkenbaar uit de duizenden. Ruw en rauw als schuurpapier, tegelijk teder en vol mededogen. Arno is cool en kwetsbaar tegelijk.

Op ‘Santeboutique’ observeert Arno in zijn geheel eigen stijl opnieuw de wereld. Hij plaatst kanttekeningen bij het veranderende politieke landschap, laat de hoogdagen van TC Matic herleven en illustreert tussendoor ook nog steeds hoe je hits moet schrijven ook al heeft hij op dat vlak niets meer te bewijzen. En net als je denkt dat je zijn nieuwe plaat helemaal doorgrond hebt, laat hij nog even horen hoe Jacques Brel zou klinken mocht Kraftwerk zijn band zijn geweest. Arno is dus weer helemaal zijn unieke zelf: compleet herkenbaar en toch totaal anders. Want Arno is op zijn sterkst wanneer hij gewoon zijn eigen verdomde goesting  doet.

 • ZA 19/09/2020 - 18:15 KOOP TICKETS Deuren open om 18:15
 • Tafel van 2 € 90
  Tafel van 4 € 180
  Tafel van 6 € 270
 • Organisatie - CC Zwaneberg & De Cavalerie
 • De Cavalerie
  Heuvelstraat 24
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Mét (corona)proof zomerbar!

 •