te gast HUMOR

AFGELAST | 3 Man En Een Paardenkop / Jan De Smet, Bert Kruismans, Karl Meersman

Absurditeiten

De verteller, de muzikant en de tekenaar speelden de vorige jaren voor uitverkochte zalen! En dus blijft de formule dezelfde: dit surrealistisch leven in dit surrealistische land in woord, muziek en beeld. Een cross-over trioconcept over het menselijk gedrag in België en ver daarbuiten. Cabaret vol humor en satire die de wereld een spiegel voorhoudt.

Bert Kruismans is de enige die erin slaagt het fenomeen ‘België’ uit te leggen aan mensen van over de hele wereld. Al was het maar omwille van zijn communautaire fijngevoeligheid. Kruismans combineert moeiteloos spelen in Vlaanderen met optreden in Wallonië. En dat wil wat zeggen!

Jan De Smet kan met zijn jaren ervaring op de planken en 6000 platen in zijn encyclopedische kast, als geen ander putten uit een archief van muzikale eigenaardigheden. Hij is in deze theatershow de spitse broeder van Kruismans.

Karl Meersman kent geen gelijke in zijn haarfijn uitgewerkte satirische en handgeschilderde spotprenten. Er is nauwelijks een woord voor wat hij doet en toch slaagt hij erin met milde spot elke week de lezers van Trends en Knack-Focus te verwonderen.

Drie narren, onder wie een besnorde en een besnaarde, in een perfecte mix van beeld, klank en woord. Een anderhalf uur durende voorstelling die het publiek wakker schudt, amuseert en doet nadenken. Een fijn-gepenseeld portretje van een wereld vol absurditeit ...

Credits: Regie: Joris Gijsen
Tekst en muziek: Bert Kruismans & Jan De Smet
Tekeningen: Karl Meersman