KLASSIEK

AFGELAST | Teun Michiels & Peter Jeurissen

Frühlingstraum

Aperitiefconcert

‘Frühlingstraum’ vormt het hart van een programma dat doet hunkeren naar de eerste lentewandeling. Dit lied is een deel van de liedcyclus ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert. Op het programma staan verder liederen van Robert Schumann en Johannes Brahms.

Pianist Peter Jeurissen bespeelt een gloednieuw instrument: de Straight Strung Chamber Music Grand van Chris Maene. Deze uitzonderlijke piano verschilt van zijn grote rechtsnarige broer door onder andere een dunnere rim en een dunner klankbord.

Tenor Teun Michiels zet met zijn soepele tenore di grazia zowat elke partij naar zijn hand, met het nodige respect voor de historische uitvoeringspraktijk.  Op zijn repertoire staan grote oratoria zoals de Passies van Bach en Händels Messiah. Als pedagoog kan Teun rekenen op bijna 20 jaar ervaring. Hij is al 15 jaar verbonden aan de Heistse muziekacademie, stichtte en leidt Voice.Academy, geeft regelmatig masterclasses en is gastdocent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Pianist en organist Peter Jeurissen is een van de meest gevraagde pianist-begeleiders in ons land. Hij genoot zijn opleiding aan de LUCA School of Arts in Leuven, waar hij ondertussen doceert en sinds kort ook doctoreert. Momenteel is Peter als organist verbonden aan de Abdij van Keizersberg in Leuven. 

 • ZO 09/05/2021 - 11:00 AFGELAST
 • 1 uur 20 min.
 • Basis € 14,50
  Vriend € 11
  VTK € 2,90
  (incl. aperitief)
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •