KLASSIEK

Wim Mertens Trio

40 jaar Wim Mertens

De godfather van de Belgische minimalistische muziek

Hij is de godfather van de Belgische minimalistische muziek, maar Wim Mertens groeide de afgelopen decennia ook uit tot een internationaal begrip. Als componist, musicoloog, muzikant en zanger vulde hij concertzalen in Europa, Amerika, Japan, Thailand en Rusland. En de teller van uitgebrachte albums staat ondertussen op vijfenzestig.

Iedereen kent Wim Mertens. Of tenminste zijn muziek. Want zijn nummers werden door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- en radiowereld opgepikt en veroverden zo de harten van een breed publiek. Denk maar aan ‘Struggle for pleasure’, ‘Often a bird’, ‘Iris’ en ‘Close cover’.

In 2020 was het exact 40 jaar geleden dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. En 40 jaar Wim Mertens, dat wil hij ook bij ons vieren!

 • VR 10/12/2021 - 20:00 KOOP TICKETS
 • Basis € 23,50
  Vriend € 20
  VTK € 4,70
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • In 2020 was het exact 40 jaar geleden dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. Uitstel is geen afstel, daarom vieren we met een jaartje vertraging 40 jaar Wim Mertens!

  Je kan deze voorstelling enkel bijwonen op vertoon van je Covid Safe Ticket, via de qr-code in de CovidSafe.be app of op papier.

 •