WOORD

Bart Van Loo

De Bourgondiërs

Tijdreis naar de middeleeuwen

Bart Van Loo trekt met een nieuw verhaal door Vlaanderen. Deze keer vertelt hij over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs.

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

Hij nodigt je uit voor een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda … Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Meer dan drie jaar lang werkte Bart aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.

“Leest als een trein. Komt aan als een mokerslag. Een meesterwerk.” - De Morgen *****

“Deskundig in zijn fundering in de jongste wetenschappelijke inzichten, maar ook lichtvoetig en met zwier verteld. Een proeve van groot meesterschap.” - Frits van Oostrom

“De Bourgondiërs is reclame voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, zozeer druipt het vertelplezier van dit boek af.” - Het Nieuwsblad *****

“Een ijzersterke kandidaat als beste geschiedenisboek van 2019.” - De Telegraaf *****

 • WO 13/05/2020 - 20:30 AFGELAST Wachtlijst
 • ZA 05/09/2020 - 20:30 KOOP TICKETS
 • Basisprijs € 8
  Vriendenprijs € 6
  VTK € 1,60
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. Bibliotheek Heist-op-den-Berg
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Francofiel en Kempenaar Bart Van Loo is regelmatig te gast in ‘De Wereld Draait Door’.

 •