expo EXPO

Na al dat terugplooien op mezelf, kijk ik uit naar terugplooien op een ander

Expo + open call

Hoe was jouw lockdown?

Hoe was jouw lockdown? Hoe heb jij het ervaren dat de enige zekerheid onzekerheid was? Hoe was het in jouw kot? Kreeg missen ook een nieuwe dimensie? Genoot je ervan om deze periode om te zetten in kunst?

We willen iets laten zien dat ons allen raakt. Waar de hele wereld van de naweeën voelt. Of is de bevalling nog niet voorbij?

Quarantainekunst gaat in dialoog met het werk van Charlotte Peys. Zij schreef en tekende brieven tijdens de lockdown. Sprokkelpost van hier naar daar. Al wat ze sprokkelde, verstuurde ze naar eender wie daar nood aan had. In totaal verzond ze 100 kunstwerkjes naar vrienden en vreemden. Voor deze expo verzamelt ze alle brieven terug om te tonen aan ons publiek.

Deze expo wordt geen feestje. Dat is het concept. En het mag mislukken. Maar dan is er kunst, en toevallig kan kunst troosten. Dat voelen wij.

Haar sprokkelpost wordt aangevuld met werk van Marjan Brabants, Bram Lattré, Joe De Laet, Pieter De Clercq, Linda Hartman, Tim Trenson, Willem Jakobs & Pieter Drift, IKe, Paulius Sliaupa, Luk Van Loock, Ellen Claes, Florien Allemeersch, An Claes, Thomas Dielman, Karin Vandenbroeck, Ans Verlooy, Astrid Vandendael, Maarten Inghels, Lieve Van Thienen, Laure Machtelinckx, Does Vandousselaere, Sam Dendooven, Hanne Haverals, Annick Wallaert, Fran Van Gysegem, Laura Andriessen, Lies Schroeyen, Charlotte Kornet, Valentine De Meester, Loes De Gendt, Anneleen E.M.M. Pruvoost, Marie Verdurmen, Lise Goossens, Ruth Devriendt, Tess Van Deynse, Hilde Van Peteghem, Griet Loix en Ivan De Witz.

Om ons publiek te troosten delen we in deze expo postkaartjes uit. Postkaartjes als troostkaartjes. Want: kunst troost. En kan iedereen dat op dit moment niet gebruiken?
Neem tijdens de expo een postkaartje, schrijf er een boodschap op naar een vriend of familie, steek je kaartje in onze expo-brievenbus en wij doen het voor jou op de post!
Nieuwsgierig geworden? Ontdek alle kaartjes tijdens de tentoonstelling.